torsdag 31 mars 2011

Hon kom ut till slut


22/3 2011 kl:20:38 föddes så Lova


4220 g och 54 cmDet gick en anings fortare än vi är vana vid. Åkte in på koll för min blåsa som ömmade och det visade sig att jag skulle föda barn.... hade vi inte anat - inte då iaf.


Isak fick vara den som åkte och hämtade hem Lova och mamma, dom andra var i skolan, men blev lika glada när vi kom hem.Stolta syskon


Filip tycker mest det är spännande när hon låter och går då och tittar på henne i vagnen, men en liten titt räcker.

tisdag 15 mars 2011

Väduren

Jag hittade detta om väduren när jag satt och googlade runt lite.

Väduren som förälder:


En inspiration

Som vädur är du en naturlig ledartyp. Du har massor av energi och passionerade intressen. För det mesta är du, med ditt mod och därför att det aldrig är tråkigt i din närhet, en inspiration för dina barn. Men ibland kan du vara okänslig för både små och stora tår som råkar vara i din väg.

Du tänker snabbt men talar ännu snabbare, vilket kan leda till att du säger saker du sedan ångrar. Temperament har du också, så människor i din omgivning får i allmänhet reda på när de retat dig med all önskvärd tydlighet. Men de vet åtminstone vad du står och när vreden blåst över är den borta.

En aktiv livsstil är förmodligen bäst för dig och din familj. Gå ut på skogpromenader med dina barn, eller spela fotboll i parken. Försök lägga band på din tävlingsinstinkt, eftersom den kan bli lite mycket för barn. Särskilt om de är av den känsliga sorten.

Dina barn vet förmodligen att du är deras främsta beundrare och kan lita på att du sitter och hejar längst fram när de utmärker sig på något sätt.

Din ärlighet (även om det kan vara lite brutal ibland) och din vitalitet kommer alltid att uppskattas av dina barn, men glöm inte att visa din ömsinta sida också. De behöver veta att du finns där för dem känslomässigt också, även om de vet att de kan lita på din styrka.


Sen hittade jag även om Väduren som gravid:

Om en Vädur själv fick bestämma, skulle hon vara gravid i sisådär…två och en halv vecka. Det är ungefär så mycket tålamod en Vädur har. Så hur får man en Vädur att stå ut i nio månader? Tja, en fördel med graviditeter är ju att det händer saker i stort sett hela tiden. Saker en Vädur kan vara först med och bäst på, antingen att hennes mage är störst eller, föralldel, minst av allas, att barnet sparkar i vecka 14 och att hon får cravings ingen annan nånsin har hört talas om. Väduren är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna.


Måste nog villigt erkänna att jag ÄR en vädur!

måndag 14 mars 2011

I går var vi i Uppsala

Jag skulle önska att jag kunde säga att det var till Akademiska och förlossningen vi var, men icke!!Vi behövde leta lite varor som tyvärr inte finns här hemma på orten och så skulle Isak ha nya kalsonger, dom han har nu duger tydligen inte......Så vi tog the boys och åkte, Emilia stanna hemma hos kompis. När vi hittat det vi skulle, så ville pappan bara gå in på sportson och titta lite.
Det tog ganska lång tid så Filip och jag gick och satte oss i bilen, mest för min skull då jag inte kan stå eller gå så länge/långt.Ut ur affären kommer pappan med en ny liten hobby.

En ny cykel. Nu ska han börja träna med det gäng som redan håller på med cykling här. Hans första mål är att åka cykelvasan i augusti någon gång.

Han ville ju så klart testa cykeln när vi kommit hem, då han inte är van att cykla med skorna fastsatta i tramporna så kunde man ju bara gissa vad som skulle hända.

Han ramla körde omkull, bara sådär...

Det började redan för ett antal veckor sedan när han helt själv kom på att:

-Jag måste nog sälja crossen. Jag kan ju inte hålla på och vara sjukskriven nu när jag ska bli egen företagare. En mountainbike skulle han ha istället.

Klokt, tänkte jag!

Sen att han inte hade i beräkningen att man kunde ramla med även en vanlig cykel tycktes han inte ha.

Lite träning så blir det nog bra.

Själv har jag ledsnat för länge sen, men nu borde det inte vara längre än 13 dagar kvar tills bebis vill titta ut, eller vill och vill verkar inte som den vill det överhuvudtaget, men JAG vill!!

Jag längtar efter kvällarna varje dag, så jag får gå och lägga mig, då är det ju en till dag närmare.........

lördag 12 mars 2011

Idag skiner solen

Så pass mycket så Filip tog mammas solglasögon när han tittar på tv.

Mormor: Soffan han sitter i åker till tippen idag....
Published with Blogger-droid v1.6.7

tisdag 8 mars 2011

Har inget att göra

Så jag bjuder på lite bilder från helgen, när vi njöt på altan.

Sista bilden är just nu, Filip äter macka framför tv:n o Prins e jätte intresserad. Man får lite fördelar, som att äta frukost framför tv:n när man ska bort ett tag. Filip ska till Myran i em.

Tänk Filip OM vi e en till i familjen när du kommer hem....
Published with Blogger-droid v1.6.7

lördag 5 mars 2011

Jag fick sällskap

Published with Blogger-droid v1.6.7

Vårkänslor

Äntligen!

Idag öppnade vi altandörren, o har den öppen, för första gången.

Så skönt, sitter just nu där ute i solen o njuter o klockan e bara 10.

Tyvärr ser ja knappt ut för all snö...

Men lite piggare blir man allt.
Published with Blogger-droid v1.6.7

onsdag 2 mars 2011

Som en hund med huvudvärk

Vaknade med en gräslig huvudvärk, alvedon är slut!

Ska snart se om 3:e koppen kaffe är lika effektiv som alvedon.

Va hos BM igår, bebis ligger i startgroparna o låångt ner. Men inte känner jag nått... Inget annat än de vanliga gravid-krämporna.

Börjar undra om jag möjligen är skendräktig....
Published with Blogger-droid v1.6.7