lördag 28 april 2012

Ullared!!!

 

Ja! Nu har man varit där också.

Veckan började ju inte så bra, med magsjuka hos Filip och Isak. Herre jösses va Filip kräktes, han va otäckt matt på onsdag kväll. Jag skulle ju åka redan kl.05.00 på torsdag morgon, så jag skulle ju inte hinna se Fille men Fred sa att är han lika matt åker jag in med honom. Tur nog så behövdes inte det.

När kl va nio gick jag å la mig, faktiskt så somnade jag ganska omgående. Tur det, för kl. 4 ringde klockan!

Det gick jätte bra att köra dit och ungefär vid 13-tiden va vi så inne i affären GEKÅS ULLARED!!

Vad som hände med mig då, det hade jag inte räknat med. Vi bestämde att kl.16 skulle vi ses för mat. KL.16, herre gud det va ju bara 3 timmar dit. Jag fick panik, hur skulle jag hinna allt. Jag blev helt galen.

När kl va tre va min kund0vagn rågad och jag började lugna ner mig lite. Tror vi gick ut från affären vid sju-tiden på kvällen.

Sen blev det lite vin i stugan och jag passade på att färga håret, rött! Det va riktigt trevligt. Dagen efter fick vi köa en liten stund för att kunna handla igen. Dock va jag aningens mer sansad andra dagen och kunde gå lite lugnt och titta.

Kom hem ganska sent igår och väntade faktiskt med att packa upp tills i morse när barnen va vakna. Filip tyckte dock påsarna va roligast

Hur som helst har dessa två dagar varit en upplevelse å jag är så glad att jag blev tillfrågad att åka med, gör det gärna igen.

Nu har dock tröttheten kommit, har inte sovit jätte mycket de sista dygnen.

God natt

måndag 23 april 2012

Händelserikt

Det började nån gång sent i fredags. Isak låg i sin säng och sov, på övervåningen.

Men mamma som man är så hörde jag att, det där låter som magsjuka.

Mycke riktigt, Isak kräktes en gång och det blev inge me, skönt tänkte vi då.

Så igår söndag va Emilia och jag nere i Åsbo på hästkurs hela dagen, en mkt trevlig dag, som nån gång mot slutet slutar med ett panik skrik från Emilia. Mamman får panik och tror hon hamnat under hästen, men hästen sitter fast å lite panik uppstår. Tack för alla snälla hjälpsamma människor som fick loss henne.

Allt gick väl tillslut. Så inatt va det så Filips tur, han kräks. Jippi liksom.

Jag vill inte bli smittad.

Sen kommer Isak, känns som jag vill kräkas.

Han kräks och jag får panik, ullared på torsdag behöver jag säga mer.

Jag spritar HELA toaletten, springer upp och tvättar själva sitsen i duschen. På vägen ner snubblar jag i tappen och, som tur e, hamnar i väggen och lyckas ta emot mig.


Det är lite för händelserikt för mig nu. Så har den jäkla förkylningen satt igång igen, bihålor och värk i öron. Så nu blir det rinexin igen ihop blandat med 10 vitpepparkorn.


JAG SKA TILL ULLARED


Published with Blogger-droid v2.0.4

måndag 16 april 2012

Roadtrip

I lördags åkte jag för att hämta en kökssoffa som jag fått av min farmor.

Soffan stod att hämta hos min kusin i Linköping.

Resan startade redan 05.30 från ett lite vårigt Tärnsjö.

För att någonstans efter Enköping möta bilar med snö på!


Vi blev väldigt förvånade när vi sen kom in i snöoväder och det gick 70 på motorvägen.


Måste tacka min kära mor som ställde upp som resesällskap, vi va inte hemma förrän 18.30!

13 timmar senare, men då hade vi också hunnit åkt fel, blivit fotograferade av en sån där jäkla kamera, gjort en u-sväng på motorvägen å köpcentrum i Linköping hann vi me så klart.


Iaf så åkte vi inte fel, men vi trodde det, flera gånger till och med. I ca 15 mil trodde vi också att vi åkte åt fel håll..


Det va en rolig resa å vi skrattade gott flera gånger.


Nu står den i köket, så får vi se om det är där den ska stå. Vit ska den iaf bli så småningom.


Det va en bra tur på alla sätt, Lova fick öva att äta. Det hade gått bra, jag kände mig aning "spänd" när jag kom hem.

Då kom vi på att nu e det dags att göra något åt det här, jag ska ju faktiskt snart till Ullared.

Så inatt när hon vakna tog Fred henne och hon somnade om! Bara sådär, utan mig :-(

Fast det e ju bra, sover än gör hon me.


Nu ska jag packa åt Fille som åker till myran idag.


Published with Blogger-droid v2.0.4

tisdag 10 april 2012

Nu börjar jag bli lite nervös

 

I slutet på april ska jag åka till Ullared, då jag aldrig varit där så vet jag inte vad som väntar mig.

Har inte tänkt så jätte mycket på det förrän i dag. Många handlar ju ganska mycket, jag har tänkt att jag kommer nog inte köpa så mycket. Pratade med min syster idag och dom hade pratat om det på hennes jobb och någon/några har börjar skriva typ handlingslappar.

Tänkte att det måste ju finnas en hemsida, så jag gick in på Ullared.se och där under Blogg, kunde man få fram lite bilder från olika avdelningar.

Det va då jag blev nervös!

Herregud, jag behöver nog den där släpkärran själv.

Filip och Isak fyller i juni. Lova kan tänkas behöva en del saker, Emilia gillar att pyssla, jag gillar inredning så har vi ju en del djur här hemma också.

Kanske min lilla Prins kan få ett fint halsband med stenar och pärlor

IMG_0698

Nu längtar jag, hoppas bara Lova klarar sig utan sin mamma, å att mamman klarar sig utan Lova, utan att spricka. Den envisa lilla bebisen vägrar ju förstå att 1-åringar äter riktig mat.

Det är mycket möjligt att jag kommer komma hem med saker som jag packar in i nått skåp och där blir det sen liggandes….Ska dock försöka lägga band på min impulsivitet när det gäller shopping

lördag 7 april 2012

torsdag 5 april 2012

Premiär, jubileum och kvällspromenad

 

I tisdags hade vi delar av Familjen L här, en kombinerad nytta med nöje visit. Alltid lika trevligt.

IMG_0656IMG_0658IMG_0660Lova och Tuva

När vi senare på dagen väntade hem Filip så kände jag att nu var det nog dags. Vi gick ut och Lova fick premiära i sandlådan

DSC_0246DSC_0250DSC_0266DSC_0280

När vi ändå va ute va det lika bra å testa gräset också

DSC_0286

Sen kom taxin med Fille och vi kände oss klara ute.

Behöver jag säga att jag gillar att vara INNE

Påsklov har det hunnit bli också, snart har ju hela lovet även varit. En dag följde Emilia med Ida med familj till Uppsala och Gränby. Tror hon tyckte det va kul, 2 kassar med hem och pank, nästan lite minus då hon fått låna lite av Johanna. Hon får nog inte åka iväg för ofta……

Själv har jag idag äntligen kostat på mig ett par byxor. Egentligen vill jag inte, är ju inte riktigt den storlek jag vill ha, men ska väl ändå vara glad att jag nu ÄNTLIGEN tappar mamma-byxorna även med skärp. Ett par stretch jeans blev det och efter endast 30 min hemma så kom jag på varför jag inte gillar stretch jeans, dom är nu nästan 1 stl för stora.

Jag längtar så ända in i norden efter ett par stela tighta jeans. Väl hemma så möttes vi av ett antal påskägg, jäkla påskhare! Fast å andra sidan så passar snart mina nya STRETCH jeans igen.

Annars idag så firar vi lite här. I dag har nämligen Fred och jag varit ihop/tillsammans (känt varandra kan man ju också säga eftersom vi gick från typ noll till hundra på en gång) i hela 16 år! Herre gud, hur gick det till, jag vill bestämt tro att jag fyllde 23 för en vecka sen.

Å det firar vi må ni tro. Jag sitter här vid datorn och Fred tittar på hockey. Det är visst en väldigt viktig match. Nyss fick jag också höra att rätt lag visst vann.

Idag vid 18-tiden fick vi veta att det satt en STOR fågel på sjön här utanför. Vi rusade ut med kameran i högsta hugg. Herre jösses vilken fågel, det va någe makalöst.

En ROVFÅGEL, jag har aldrig sett dom så nära. Emilia knäppte några kort och det va då vi upptäckte att ett större objektiv vore önskvärt. Vi såg den på ungefär 50 meter. Det va riktigt häftigt, gick in och googlade och vi såg då att det var en Havsörn vi sett.

IMG_0718 IMG_0718Nu ser man ju ganska dåligt på bilden, men den satt på isen när vi kom ut.

Efter maten gick vi ut på en liten promenad, jag Emilia och Isak. Vi hoppades få se den igen. Det ända vi såg va först 1 and sen 1 till, då sa jag änder. Då började Isak ropa på dom:

“Kom då ändorna”

Emilia hade kameran med sig så jag tyckte hon kunde zooma in en gammal båt. Då sa Emilia:

“Det är en sån där änka va? Eller vad heter det”?

EKA heter det. Emilia är alltså min 12-åriga dotter…

Eftersom vi nu va så insnöade på fåglar så började Isak berätta om en fågel han hade sett igår, jag förstod inte riktigt. Då förklarade han så här:

“Jo, men den som pippar nu, den såg jag.”

Vi hade ganska kul på våran kvällspromenad

Glad Påsk!