tisdag 15 mars 2011

Väduren

Jag hittade detta om väduren när jag satt och googlade runt lite.

Väduren som förälder:


En inspiration

Som vädur är du en naturlig ledartyp. Du har massor av energi och passionerade intressen. För det mesta är du, med ditt mod och därför att det aldrig är tråkigt i din närhet, en inspiration för dina barn. Men ibland kan du vara okänslig för både små och stora tår som råkar vara i din väg.

Du tänker snabbt men talar ännu snabbare, vilket kan leda till att du säger saker du sedan ångrar. Temperament har du också, så människor i din omgivning får i allmänhet reda på när de retat dig med all önskvärd tydlighet. Men de vet åtminstone vad du står och när vreden blåst över är den borta.

En aktiv livsstil är förmodligen bäst för dig och din familj. Gå ut på skogpromenader med dina barn, eller spela fotboll i parken. Försök lägga band på din tävlingsinstinkt, eftersom den kan bli lite mycket för barn. Särskilt om de är av den känsliga sorten.

Dina barn vet förmodligen att du är deras främsta beundrare och kan lita på att du sitter och hejar längst fram när de utmärker sig på något sätt.

Din ärlighet (även om det kan vara lite brutal ibland) och din vitalitet kommer alltid att uppskattas av dina barn, men glöm inte att visa din ömsinta sida också. De behöver veta att du finns där för dem känslomässigt också, även om de vet att de kan lita på din styrka.


Sen hittade jag även om Väduren som gravid:

Om en Vädur själv fick bestämma, skulle hon vara gravid i sisådär…två och en halv vecka. Det är ungefär så mycket tålamod en Vädur har. Så hur får man en Vädur att stå ut i nio månader? Tja, en fördel med graviditeter är ju att det händer saker i stort sett hela tiden. Saker en Vädur kan vara först med och bäst på, antingen att hennes mage är störst eller, föralldel, minst av allas, att barnet sparkar i vecka 14 och att hon får cravings ingen annan nånsin har hört talas om. Väduren är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna.


Måste nog villigt erkänna att jag ÄR en vädur!

2 kommentarer: