lördag 10 mars 2012

En snabb visit

 

Nu var det några dagar sen jag skrev, ibland har man liksom ingen lust bara

Men fullt upp har vi haft iaf. Våran lilla Lova är ju lite av en senare bebis än vad Emilia och Isak va, nu ska man ju inte gemföra. Alltså inte så sen så att jag på något vis är orolig, jag är glad så länge hon är bebis.

MEN det hon däremot kan, som gör mig riktigt stolt, det är att hon kan göra både häst och hund på tecken.

I går när Isak och jag satt och åt frukost så visade hon upp sina färdigheter. Isak tycker att han låter så töntig när han lyssnar på filmen. Å det är absolut inget mot vad jag tycker att jag gör. Men det bjuder vi på, bara för att jag vill visa hur duktig hon är:

Lova gör tecken

Nu kanske en som inte kan tecken tycker att det är så märkvärdigt det hon gör, men faktiskt så gör hon skillnad på tecknen och med lite fantasi och förståelse för att finmotoriken inte är där än så ÄR det häst och hund hon gör.

Nu visade det sig i morse att ytterligare en färdighet kan bockas av, hon gick några steg efter dammsugaren. Genast böt jag ut dammsugaren mot lära-gå-vagnen. Å visst, några steg gick hon allt.

Valbo har vi hunnit med också, igår efter Emilia slutat skolan åkte vi. Pappa Fred skulle sluta jobba lagom till Filip kom hem med taxin så vi skulle kunna vara där i lugn och ro. Det va bara det att redan kl.12 ringde Fred och meddelade att han hade ingen husnyckel. Bra liksom!

Vi snabb shoppade och skyndade hem, halv tre kom Filip hem och dom hann både med fika hos farfar och en ganska lång raggrunda. Lova va så duktig i Valbo och åt faktiskt nästan upp en hel flaska välling, JIPPI! Mat går det ju dock mycket sämre med.

Men när vi kom hem va hon visst hungrig, i ett obevakat ögonblick letade hon sig ut i hallen till kattmaten. MUMS tyckte hon, BLÄ tyckte jag.

I morse frågade jag Isak om vi skulle spela memory, blir så irriterad ibland när han bara ska spela data/nintendoDS/Wii spel. Så kom jag ju på att jag kan ju inte klaga om jag inte erbjuder mig spela något annat med honom, då blev även Emilia intresserad så vi spelade gammalt vanligt hederligt memory, Emilia ville dock inte va me på kort…

Å nu laddar vi för Melodifestival. Vi har lite olika favoriter. Jag håller på Loreen, Isak på Top Cats, Emilia på någon David Lindgren (vem va det?) Pappan håller med mig och det är jag alldeles säker på att Lova och Filip också gör.

Å ingen orkar laga mat, när jag frågade tidigare idag innan jag skulle handla frågade jag men ingen svarar. Då fick det bli den goda Thai maten som kommit till Tärnsjö.

Bjuder på lite bilder.

5 kommentarer:

 1. Gu va gulligt!!
  Jätteduktig tjej!!
  Visst är det häftigt att en ettåring (snart:) kan förstå och använda tecken. Hemma har lilla T också börjat. Skitkul och användbart :)) Bra sätt för oss andra i familjen att underhålla kunskaperna på också.

  Jag ser att du knäpper kort, men har du gjort dina läxor!?

  Kramen

  SvaraRadera
 2. Åh va duktig hon är! Otroligt att så små kan förstå så mycket! Jag är redan faschinerad över Wiggos små små framsteg :)

  SvaraRadera
 3. Va duktig hon är din lills tjej. Vi har inte börjat med teckenspråk ännu.Leilas resursperson håller på med det lite på förskolan.
  Ville bara berätta att de har ringt mig från Ågrenska och tyvärr sa hon(nån som jobbar där) att de inte hade det i planerna eftersom det finns så många diagnoser och de kan inte hinna med alla.Men hon skulle prata igen med läkarna där så får vi se sa hon:Jag vill inte lova nåt men jag tar dina uppgifter i alla fall.
  Jag hoppas verkligen att vi får möjlighet till det.

  Hälsningar
  Emina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Filip gör ju inte jätte många tecken, men förutsättningarna blir ju bättre ju fler i familjen som gör det.
   Jaha, ja. Min vän som va där för ett tag sen sa att det skulle visst vara ett visst antal familjer med samma diagnos, men vi börjar ju faktiskt bli några stycken nu.
   Vore ju så roligt att få träffa flera i samma sits.

   Ha det bra
   Linda

   Radera
 4. F-n jag får inget ljud.... men t om jag ser tydligt både häst och hund. Bravo Lova!! Och så har du ju en duktig "handledare" också.

  /MM

  SvaraRadera